dilluns, 2 de juny de 2014

mini qüestionari

Resposta al qüestionari que proposa Neus Arqués, de qui rebo els dimarts de cada setmana una nota via correu:

-¿Qué libro(s) tienes en la mesita de noche? El secret de la mare, de J.L. Witterick, también algunos libros de poesia.
-¿Cuál es el libro que recuerdas de tu infancia? Los cinco, de E. Blyton.
-¿Cuál es el libro que te hubiese gustado escribir? Arde el musgo gris, de Thor Vilhjálmsson, Microcosmos, de Claudio Magris, Una música constante, de V. Seth.
- ¿Con qué autor te gustaría quedarte encerrado en un ascensor? Con Julio Verne, seguro que encontraba la manera de salir.En clau catalana:

Quin llibre tens a la tauleta de nit? He començat a llegir Cicatrius de 1714, Andreu Martín, Ed. Bromera, i Joan Vinyoli, Poesia Completa, Editorial Empúries; en general, a la tauleta sempre hi tinc llibres de poesia.

Quin és el llibre que recordes de la teva infantesa? Mecanoscrit del segon orígen, de Pedrolo.

Quin és el llibre que t'hauria agradat escriure?  Fortuny, de P. Gimferrer; Solitud, de V. Català; Quanta, quanta guerra, de Rodoreda; Lo Somni, de Bernat Metge.

Amb quin autor/a t'agradaria quedar-te tancada en un ascensor? D'entrada amb cap, perquè la mera idea de tancament em genera una insuportable sensació de claustrofòbia, però posada a respondre diria, sense cap mena de dubte, que amb Olga Xirinacs o amb Jaume Cabré.


4 comentaris:

Montse ha dit...

Amb l'Olga et sentiries reconfortada... només l'he vist una vegada, però em dóna molta pau, aquesta dona! (tu també me'n dones, però...)

Olga Xirinacs ha dit...

Si l'ascensor pugés un edifici, posem-hi, de 34 pisos, ens inventaríem una història sencera i quan baixéssim ja hauríem trobat un final feliç.
Moltes gràcies pel record, Mati.

matilde nuri i espona ha dit...

gràcies, i és per això, pel confort i pel reconfort, per la pau!!!!

matilde nuri i espona ha dit...

també gràcies, per tantes coses!, i sí, un ascensor d'aquells que pugen per l'exterior de l'edifici i deixen veure el panorama!