dissabte, 7 de febrer de 2015

la carn picada

llegit l'article de Carles Capdevila a l'Ara: Sense cap alternativa a l'hamburguesa
i encara amb el bon gust de boca que em va deixar un altre article seu, publicat fa pocs dies: Posem educació i cultura al mig: són la solució

faig l'esforç de no voler relacionar barroeries i pecats de mal gust amb l'art de menjar bé i amb satisfacció; el comportament d'un comensal a la taula expressa ben a les clares la seva personalitat; així mateix, la del cuiner a la cuina; qui treballa amb menges ha de ser curós, mantenir els estris nets, seleccionar amb rigor els productes de mercat, tractar amb singularitat cadascun dels aliments, fugir de la uniformitat avorridora dels menús tancats, anar a les arrels, recuperar les receptes dels avantpassats, imaginar, o encara millor, inventar plats nous, i deixar de banda proclames que pregonen demiürgs arribats amb ínfules de guru revolucionari;

però, si així i tot, determinades propostes culinàries no saben sortir i anar més enllà de la carn picada, esmicolada, matxucada, sempre ens quedarà l'alternativa d'una bona botifarra

i educació i cultura i a tothora i en tot lloc persones de bé que defensen la llibertat de fer-ne un bon ús
.

2 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Em sembla una gran alternativa, la teva... Una bona butifarra!!!

matilde nuri i espona ha dit...

una bona botifarrada, popular, amb pa amb tomàquet i vi al porró per a tothom...
que tinguis bon diumenge