dimarts, 3 de maig de 2016

delicte d'assetjament

Al blog de l'advocat Josep Lluís Rodríguez podem llegir una entrada on comunica als lectors la reforma del Codi Penal en matèria d'assetjament. 

El despatx surt a la xarxaAQUÍ


Diu en un dels fragments:

Suposa un atac a la llibertat i al sentiment de seguretat d'una persona que presentava dificultats per ser tipificat dins de l'àmbit de les coacciones. 

El contingut del nou article 172.3 es el següent:

1. ha de ser castigat amb la pena de presó de tres mesos a dos anys o multa de sis a vint-i-quatre mesos el qui assetgi una persona i porti a terme de manera insistent i reiterada, i sense estar-hi legítimament autoritzat, alguna de les conductes següents i, d'aquesta manera alteri greument el desenvolupament de la seva vida quotidiana:

1ª La vigili, la persegueixi o cerqui la seva proximitat física.
2ª Hi estableixi o intenti establir contacte a través de qualsevol mitjà de comunicació, o per mitjà de terceres persones.
3ª Mitjançant l'ús indegut de les seves dades personals, adquireixi productes o mercaderies, o contracti serveis, o faci que terceres persones es posin en contacte amb ella.
4ª Atempti contra la seva llibertat o contra el seu patrimoni, o contra la llibertat o patrimoni d'una altra persona propera a ella.És ben clara, la nova llei. Assetjadors aneu amb compte. No teniu perdó.


2 comentaris:

sa lluna ha dit...

Tant de bo es compleixi lletra per lletra.

Aferradetes!

matilde nuri i espona ha dit...

per força, aquest comportament ha de tenir mala fi; abans o més tard, tot s'acaba sabent i esclarint;

gràcies!