dilluns, 26 de novembre de 2018

(I) Un botó per cada trau

Llibre de poesia que m'ha editat i publica ÒnixPoesia, amb pròleg d'Olga Xirinacs i una vuitantena de poemes que ja comencen a caminar pels carrers de les llibreries. Espero i desitjo que us agradi llegir, regalar, compartir poesia. 

"Els poemes de Matilde Nuri són vigorosos, decidits, i responen a una ment ordenada i exigent que no es permet concessions. (..)
Un llibre sòlid i ben construit veu la llum primera i reclama tota l'atenció possible, perquè la lectura sempre creix en extensió i maduresa"
                                                                                         
                                                                                  - Olga Xirinacs - Fragment del pròleg.
"Cordant o descordant botons potser es troben resppostes; no totes, tampoc totals. Perquè la poesia declina tant exercir domini com deixar-se dominar. En el millor del casos promou persistir, mirar endavant, de manera sintètica o en eclosió, àmplia."

                                                                                         Matilde Nuri - Fragment del pròleg.

2 comentaris:

Olga Xirinacs Díaz ha dit...

Quan llegim aquest llibre, anem trobant una perfecció formal que, segons el títol, és el trau que conté un botó de concentrats suggeriments. El lector els trobarà i els sabrà donar el valor necessari perquè el llibre li obri i li mostri tot el contingut de la peça, a mesura que es va obrint.

matilde nuri i espona ha dit...

doncs sí, just aquesta és la proposta que faig: un escrit sense acceleracions o efectes especials, abstracte, amb un recorregut argumental i una trama que es va mostrant en cada concepte.

Gràcies, pel comentari, Olga. I per la lectura atenta.
Me l'estimo, aquest llibre de poesia
.